Büyük bir özen ve özveri isteyen zeytincilik sektörüne 1940 yılında adım atmış olan şirket, Veysel Erel’den gelen bir baba mesleği olarak bugün varlığını sürdürüyor. Geleneksel yöntemlerin teknolojik sistemler ile harmanlanarak uygulamaya sokulduğu Avni Erel Zeytinleri, doğallığından da ödün vermiyor. Hem köylü ve çiftçilerin bahçelerinden seçilen zeytinler, hem de şirketin özenle ilgilendiği kendi bahçeleri doğal ve kaliteli mahsulün temel sebebi.
Bugün ise Avni Erel, 1988 yılından bu yana, babasından devraldığı bayrak ile şirketi daha yukarılara taşımakta. Tecrübenin, doğallığın ve kalitenin yanında, aile şirketi olmanın getirdiği sıcaklık ve samimiyet ile yol alan şirket, hızlı adımlar ile yükselişini bu özelliklerine borçludur.
Kendine güveni, hedefleri ve ilkeleri olan bir şirket olarak varlığını sürdüren Avni Erel Zeytinleri, her şeyin başında iyiliği ve kaliteyi görev biliyor. Hem çalışanlar, hem de tedarikçiler ile birlikte sahip olunan takım ruhu, şirketin misyonunun da temel belirleyicisi olmakta. Hijyen kurallarının ön planda tutulduğu, güvenin hedeflendiği, kalite ve lezzeti ile adından söz ettiren ürünler, Avni Erel ismi ile özdeşleşmektedir.
Üstelik bu niteliğin, rakipleri geride bırakacak bir nitelik ve hız ile gerçekleştiriliyor olması, şirket misyonun da bir parçasıdır. Lezzeti ile adını hafızalarda bırakan zeytinler ise belki de markanın en belirgin özelliği ve de yüklendiği misyon olarak ifade edilebilir. Yaptığı işi daha fazla insana daha yüksek kalite ile ulaştırmayı sürdürmek, kendine güveni olan ve yaptığı işi seven şirketlerin temel özelliğidir.